11x tips voor Airbnb die je moet weten voordat je gaat boeken

Airbnb en andere vakantieverhuur websites zijn de afgelopen jaren enorm veel populairder geworden, en terecht natuurlijk! Ik gebruik Airbnb zelf ook om op bijzondere plekjes te overnachten én gebruik het ook als Airbnb-host. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten als je gaat boeken via Airbnb. We hebben een lijstje met tips voor Airbnb gemaakt want als je hier niet goed naar hebt gekeken, kan het nogal je vakantie verpesten. Of je nu voor het eerst een Airbnb-gast bent of de website al jaren gebruikt, de volgende (essentiële) tips helpen je de beste Airbnb voor je vakantie te vinden!

11x tips voor Airbnb die je MOET weten voordat je gaat boeken

#1 Type woning

Soms lijkt het op de foto’s dat je een hele woning tot je beschikking hebt, maar dat hóeft dus niet zo te zijn. Filter daarom áltijd op het type woning dat je zoekt. Vind je het oke als je de keuken deelt met de bewoner van het huis, dan is een privékamer voldoende. Wil je een paleisje helemaal voor jezelf dan moet je daar dus ook op selecteren;)

Tips_voor_Airbnb

#2 Lees de voorzieningen lijst

En dan ook echt de HELE lijst! Ga jij er vanuit dat er Wifi is, omdat dat toch de normaalste zaak van de wereld is? Op Airbnb is niet alles zo zeker als dat je van te voren denkt. Bekijk dus de gehele lijst en bedenk of de accommodatie aan je wensen voldoet.

Tips_voor_Airbnb_voorzieningen

#3 Go fancy: Airbnb Plus

Go big or go home! Wil je echt zeker zijn van een goed verblijf, selecteer dan Airbnb Plus als filter optie. ‘Alle Airbnb Plus-huizen worden persoonlijk bezocht. Ze worden gecontroleerd op meer dan 100 dingen waarvan gasten ons vertelden dat ze er dol op zijn, van onmisbare voorzieningen tot kunst op de muren’, aldus Airbnb zelf. In Nederland zijn er op dit moment maar 35 van dit soort accommodaties te vinden, en stuk voor stuk prachtig!

Tips_voor_Airbnb_Airbnbplus

#4 Bekijk de slaapkamerindeling

Nog zo’n belangrijk punt om op te letten zodat je straks niet een heel weekend op een slaapbank ligt: de slaapkamerindeling. Vooral belangrijk als je met een grotere groep een verblijf zoekt, want dan kan het weleens voorkomen dat er naast een tweepersoonsbed een stapelbed, slaapbank of in het ergste geval een opblaasbed is te vinden. En dan moet je hele goede steen-papier-schaar kwaliteiten hebben om het tweepersoonsbed te kunnen claimen;)

Tips_voor_Airbnb_Slaapkamerindeling

#5 Annuleringsbeleid Airbnb

Verhuurders hebben de keuze uit 3 gestandaardiseerde annuleringsregels: flexibel, gemiddeld of streng. Dit zie je ook duidelijk in de advertentie van de accommodatie als je wilt boeken, dus let daar goed op! Een streng annuleringsbeleid houdt namelijk in: ‘Volledige restitutie wanneer je binnen 48 uur na het reserveren annuleert, mits de incheckdatum ten minste 14 dagen later is. 50% restitutie wanneer je ten minste 7 dagen voor het inchecken annuleert. Geen restitutie wanneer je minder dan 7 dagen voor het inchecken annuleert’. Bij deze woning geldt dus het strenge annuleringsbeleid, alhoewel het wel aanlokkelijk klinkt met de ‘gratis annuleren gedurende 48 uur’. Dit is dus wel een van de tips voor Airbnb die je zéker moet nakijken voordat je gaat boeken of als je een twijfelkont bent en nogal eens kan wisselen van gedachte waar je nu wilt slapen;)

Airbnb_tips_annuleren

#6 Wees flexibel

Niet zoeken op een specifieke datum maar een beetje spelen met je aankomst- en vertrekdag. Let op, als je echt vast zit aan bepaalde dagen kan je dit natuurlijk niet doen. Maar stel je maakt een road-trip, dan kan net die parel van een huis de maandag niet beschikbaar zijn en de dinsdag wel. Of stuur de eigenaar een berichtje met de vraag of jullie een extra dag kunnen blijven. Wie weet komen ze zelf pas laat in de avond terug en zijn jullie al in de ochtend vertrokken. Niet een must-do voordat je gaat boeken dus, maar wel slim om te doen.

#7 Wie is de verhuurder

Het fijne aan Airbnb vind ik dat het zo persoonlijk is. Voordat je reis begint al contact hebben met de host over de leukste restaurantjes in de buurt of leuke evenementen die er tijdens je verblijf plaatsvinden. Love it! Maar nu is het dan wel het fijne of de host daar op zit te wachten. Bij elke advertentie zie je een profiel van de host staan. Hierin vertellen ze iets over zichzelf, maar ook wat je kan verwachten tijdens je verblijf. Ook kun je zien welke talen de host spreekt, wel zo fijn als je kunt communiceren in Engels als je op zoekt bent naar een plek om te overnachten in het buitenland.

tips_airbnb_verhuurder

#8 Lees de ratings én reviews (allemaal!)

Niets zo betrouwbaar als de vorige huurders. Lees ze dus allemaal door, ook die op pagina 3. Wie weet zie je iets dat je niet helemaal vertrouwd, dan is het fijn dat er nog genoeg andere leuke plekjes op Airbnb staan om te boeken. En we zeggen niet voor niets ‘ik zei het toch’..

#9 Vraag alles aan de hosts voordat je boekt (misschien wel de slimste tip)

Voordat je een accommodatie boekt kan je al in gesprek gaan met de hosts. Soms stellen hosts dit zelfs in. Zo kan je alleen een aanvraag doen en pas als de host je accepteert kan je boeken. Maar je kan de host dus ook van alles vragen. Is er een föhn? Een kinderbedje? Of hoe stijl zijn de trappen? Niets is te gek en je kan het maar beter vragen dan er van uit gaan dat het er is:)

#10 Stuur een voorstel-berichtje

Yep, Airbnb is net solliciteren! Vaak kan je niet direct boeken op Airbnb, maar moet je een reserveringsverzoek doen. De host kan dan zelf bepalen of ze je accepteren of liever voor iemand anders gaan. Ze kunnen je weigeren omdat je van plan bent met een groep vrienden te komen (want ja, wie wilt er nu een groep luidruchtige vrienden in zijn appartement hebben?) of omdat je maar 2 nachtjes wilt boeken middenin een vrije week (waardoor ze het dus niet meer voor de hele week kunnen verhuren). Yep, we spreken uit ervaring! Schrijf dus een leuk berichtje als je een reserveringsverzoek doet. Laat weten met wie en waarom je komt en wat je van plan bent te gaan doen

Save the best for last: de laatste tips voor Airbnb:

Heb je nog nooit iets geboekt via Airbnb? Meld je dan aan via deze link. Wanneer je een account aanmaakt, krijg je op je eerste boeking €25,- euro korting op je accommodatie en €9,- om te gebruiken voor een ervaring (yes, activiteiten kun je tegenwoordig ook boeken via Airbnb!). Beschouw dat maar als Airbnb tip nummer 11;) En ook leuk voor ons wij dankzij jou krijgen wij €23 euro tegoed. Bedankt dus alvast!

Nog iets leuks, we maakten al eerder een lijstje met leuke (betaalbare) appartementen in Kaapstad en de leukste buurten van Barcelona mét de leukste plekjes om te slapen. Misschien ook leuk om te lezen;)

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Latest Travel Blog
  • De 19 leukste Airbnb huisjes in Noord-Brabant

  • De 14 leukste Airbnb’s in Gelderland voor je staycation

  • 11x tips voor Airbnb die je moet weten voordat je gaat boeken

Close

Wheretostay.nl

De leukste plekken om te overnachten

Eaven Theme made by Loft.Ocean Team.
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close